Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 5. 2020

Mnich, který prodal své ferrari

Rozhodla jsem se věnovat této knize Robina Scharmy celý článek, protože je úžasná, inspirující a poučná. Přečetla jsem si ji dvakrát v angličtině, udělala si výpisky a probírám je se studenty na hodinách  AJ. Taky jsem si ji koupila v českém vydání. Všem doporučuji si ji několikrát přečíst a odnést si z ní do života co nejvíce.:))

Zde je pár myšlenek k okamžitému ochutnání:))

- Kvalita tvého myšlení je zásadní pro kvalitu tvého života. Pokud chceš prožít život naplno, pečuj o svoje myšlenky jako o svoje nejcennější bohatství.

- Když kontrolujete svoje myšlenky, kontrolujete svou mysl. Když kontrolujete svou mysl, kontrolujete svůj život. Když kontrolujete svůj život, stáváte se strůjcem svého osudu.

- 10 minut před usnutím a 10 minut po probuzení má nesmírný vliv na tvoje podvědomí. A proto tato doba by měla být věnována těm nejinspirativnějším a nejvznešenějším myšlenkám, nebo´t jimi programuješ svoji mysl.

- Wiliams James: "Nesmějeme se proto, že jsme šťastni, jsme šťastni proto, že se smějeme:))" Smích je medicína pro naši duši. 

- Přestňme se chovat tak, jako bychom tady měli být 500 let. Prožijme každý den tak, jako by byl náš poslední.

- Někteří lidé vidí sklenici z poloviny prázdnou, ale optimisté ji vidí z poloviny plnou.

 - Najděte si každé ráno čas na meditaci o tom, co dobrého uděláme pro ostatní

- Pokud máš jedno oko stále upřené k cíli, zbývá už jen jedno, které tě povede tvou cestou.

- Čtení alespoň 30 minut denně pro vás udělá zázraky. nečtěte cokoli, musíte být velmi vybíraví o tom, co vložíte do bujné zahrady vaší mysli. Musí to být něco, co tě posílí.

- Nejde ani tolik o to, co z knih dostaneš. Co doopravdy nakonec změní tvůj život, je to, co knihy dostanou z tebe.:))

- Jóga je extrémně efektivní způsob, jak odemknout svoje rezervy vitality a odblokovat svou tvořivost.

- Správně, dýchat, znamená správně žít  Většinou dýcháme, abychom přežili, nedýcháme tak, abychom vzkvétali. Rada zní, Dvakrát až třikrát denně si vyhraď dvě minuty na to, abys prohloubil dech do břicha. 

- Nejzajímavější na závěr:

Tajemství štěstí je jednoduché. Najdi si to, co doopravdy rád děláš a dej do toho veškerou svoji energii.

Ti nejšťastnější, nejzdravější a nejspokojenější lidé na světě jsou ti, kteří našli v životě svou vášeň a věnují se jí. A téměř vždycky to bývá poslání, činnost, kterou zároveň nějakým způsobem pomáhají druhým. Jakmile se vám jednou podaří nalézt své poslání, celý život ožije.Každé ráno se budete probouzet s nevyčerpatelnou zásobou energie a nadšení, všechny myšlenky se soustředí na svůj cíl. Nebudete mít čas na nicotnosti a stanete se mnohem produktivnějšími. Vypěstujete si rovněž hluboký smysl pro vnitřní harmoniii a  budete vedeni k tomu, abyste splnili svůj úkol

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář